Många går till olika tandläkare varje gång. Det kan till exempel vara som så att det är många olika tandläkare som arbetar på mottagningen eller så har man inte lärt känna någon tandläkare ännu. När man besökt en mottagning ett par gånger kan man dock ha vissa tandläkare man gillar mer, och vissa man gillar mindre. Men vad ska man tänka på när man väljer tandläkare?

Vad är en bra tandläkare?

När man ska välja en tandläkare är det bra att fundera lite över vad man förväntar sig av sin tandläkare. Vissa föredrar kvinnliga tandläkare, andra manliga. Några patienter vill ha en tandläkare som småpratar lite, andra vill bara ha besöket överstökat så snabbt som möjligt. När man ska hitta Stockholms bästa tandläkare kan det vara bra att besöka en del olika mottagningar för att jämföra dem och de olika tandläkarna.

En bra tandläkare bör ta hänsyn till patienten. Om denne till exempel vill ha mer bedövning är det inte tandläkaren som ska bestämma om det behövs eller inte. Tandläkaren ska också göra de behandlingar man som patient vill göra. Om man inte vill ta bort tandsten ska det inte göras utan att man tillfrågas och tandläkaren ska inte tvinga på patienten några behandlingar.

Att byta tandläkare

Ibland kan man behöva byta tandläkare av olika anledningar. Det kan till exempel vara så att man ska flytta, eller så känner man att den tandläkare man har inte är riktigt rätt. Det är i dag inte speciellt svårt att byta till en annan mottagning. Man kan till exempel få journaler skickade digitalt till den nya mottagningen. Det som kan vara bra att komma ihåg är att det inte alltid går att få tid direkt på den nya mottagningen. Det kan vara en del kö. Ofta kan man få en akuttid men i övrigt kan man få vänta på kallelse.