Om man bor i Stockholm och behöver uppsöka en tandläkare är det inte så svårt. Där finns nämligen flera mottagningar. Man kan antingen gå till en allmäntandläkare eller till en privat praktik. Vilket man väljer är många gånger en smaksak men det kan också vara prisskillnaden som gör att man väljer ett alternativ framför ett annat.

Regelbunden tandvård i Stockholm

I och med att det finns så pass många mottagningar för tandvård i Stockholm behöver man sällan vänta speciellt länge på att få en tid. Man kan med andra ord även som nyinflyttad få en tid inom ett par veckor.

Akuttandvård

Även de patienter som behöver vård akut kan snabbt få hjälp på en mottagning. Det kan till exempel handla om turister som får tandvärk, eller om personer som råkar ut för olika typer av olyckor. Även en invånare som får tandvärk kan få hjälp snabbt. Det kan antingen handla om att personen får hjälp med att laga eller dra ut tanden, eller så får denne antibiotika utskrivet.

Kosmetisk tandvård

Det finns även flera olika kliniker som sysslar med kosmetisk tandvård. Man kan till exempel få hjälp med tandblekning, tandsmycken och mycket annat. Man kan också få olika typer av tandställningar, implantat med mera insatt. Det som är bra att tänka på är att man ofta inte kan få bidrag för kosmetisk tandvård. Om man råkat ut för en olycka kan vissa delar av den gå på försäkringen men inte allt. Det är ofta de billigare alternativen som ersätts. Om det visar sig att man behöver en tandställning blir en vanlig sådan ofta ersatt men om man vill ha en osynlig tandställning som sitter på insidan av tänderna, eller som är tillverkad i annat material kan man få betala en del av kostnaden själv. Ofta får man då ut beloppet för vad den vanliga tandställningen skulle kosta.